Hvorfor er det vigtigt med en hjertestarter nær dig?

Hvorfor er det vigtigt med en hjertestarter nær dig?

Det er aldrig til at vide, hvornår der er behov for en hjertestarter. Det kan både være på arbejdet eller hjemme i privaten, hvor tiden pludselig er knap og hvert sekund tæller.
Derudover giver det en vis sikkerhed og tryghed både for egen familie eller for dine medarbejdere, hvis du har en virksomhed. En hjertestarter kaldes også for en defibrillator. Hvilket får hjertet til at slå igen, hvis en persons hjerte er stoppet, er vigtigt at have pålidelige og driftsikre hjertestartere.
En pålidelig hjertestarter kan betjenes hurtigt og kan guide brugerne, gennem livredningen på en beroligende og klar måde.

Et førstehjælpskursus i livreddende hjælp anbefales altid både til din hustand og medarbejder. Viden om hvordan livreddende hjælp udføres skaber ligeledes en form for tryghed hos alle parter samt tryghed i at udføre det selv.
Anvendes der en hjertestarter, forøges chancerne betydeligt for, at personen med hjertestop overlever. Hjertestarterne er halvautomatiske og kræver ikke en tidligere form for erfaring. Selvom kurset er en anbefaling, er det altid bedre, at udøve livreddende hjælp end ikke at gøre noget, selvom man ikke har taget et kursus.

Betydningen af en hjertestarter i høj kvalitet

Uanset hvor en hjertestarter er placeret, skal den kunne benyttes optimalt, uanset forholdene den er placeret i. Kan en hjertestarte håndtere hårdere miljøer, har denne en høj klassificering. Hvilket betyder at den kan klare støv og fugt. Skal hjertestarteren hænges op, hvor der potentiel kan komme minusgrader, så er det vigtigt med et varmeskab til hjertestarteren. Et varmeskab til hjertestarteren sikre derved, at den hjertestarteren fungere optimalt uanset vejret.
Ydermere skal hjertestarteren kunne flyttes af forskellige mennesker, som har forskelligt styrke. Derfor er det vigtigt at hjertestarteren har en robust håndtag, som gør det let at løfte den hen til den person, som har behov for livreddende hjælp. 
Når man skal benytte en hjertestarter indeholder denne ofte en et par elektroder, en indbygget sensor, som registrerer og måler dybden på brystkompressionen.
Hjertestarteren fortæller dig under den livreddende hjælp, om disse udføres korrekt. Hvilket hjælper til en beroligende redningsindsats, i en potentiel stresset situation.

Comments are closed.